Minden művész életében meghatározó momentum az élő fellépés, a koncert, ahol élőben találkozhat a közönséggel, ahol átadhatja művészetét. Kérjük, kísérje figyelemmel weboldalunkat, ahol mindig tájékozódhat az aktuális fellépéről.

Bárzongorista pályafutása során szinte minden neves pódiumon, és óceánjáró hajón megfordult: Hotel Campinski, Astoria, Flamenco, Jardinette. Fellépett a Magyar Iparkamar éves gáláján, csakúgy mint a Magyar Arab Gazdasági Fórumon. Kísérte többek közt Kovács Erzsit, Kovács Katit, de híres zenészek társaságában is szívesen muzsikált.

Legnagyobb sikerét a 2012-es bárzongorista versenyen érte el, ahol döntős lett. Jelenleg főként koncertezéssel, komponálással és oktatással foglalkozik.

Sok-sok gyermek álmodozik arról, hogyha felnő híres művész lesz. Oszkár igazán a szívén viseli a feltörekvő generáció zenei nevelését, hiszen nem felejtette el, amikor még ő is a zongora előtt tanulta a zene alapjait.

Különösen a jazz, és a klasszikus zenében fontos a tehetség mellett a jó magántanár, hiszen ezek a zenei műfajok autodidakta módon nem sajátíthatók el. Sőt, még magántanár segítségével is csak sok-sok éves szorgalommal, és elkötelezettséggel lehet jelentős fejlődésre szert tenni. Sokszor azonban nem elég 'csak' jónak lenni, hiszen kis hazánkban rengeteg tehetséges muzsikus él, és próbál boldogulni.

Oszkár több éve foglalkozik gyerekekkel, felnőttekkel egyaránt. Magánórái keretében, az egyéni képességekhez igazítva oktat, kezei közül nem egy tehetség került ki.

A jazz és a bárzongorázás erősen improvizatív műfaj. Szinte nincs is két olyan alkalom, amikor a zenész egyformán adná elő. Szinte hihetelen, de a művész nem csak előad ilyenkor, hanem ott és abban a pillanatban komponál, hangszerel is.

Természetesen, Oszkár nem csak improvizál, hanem kotta író, olvasó muzsikus lévén le is jegyzi zenei ötleteit, hangszerelési vázlatait.

Összefoglalva, Mida Oszkár a koncertezés és az oktatás mellett szívesen, és jól hangszereli meg, az általa előadott darabokat, illetve időről-időre, rövid kompozícióival is megörvendezteti a nagyérdeműt. Ezeket a kompozíciókat hallhatjuk tőle élőben is, illetve a nagy sikerű 2012-es Bárzongorista verseny válogatás CD-jén is, ahol jazz standerdeket játszik saját hangszereléssel.